13:00

Tegs SK

Referat: OAFF - Tegs SK

Ohtana/Aapua förlorar hemma på Byavallen mot Teg med 0-5 (0-3)
OAFF inleder piggt och har redan i den 5:e minuten ett läge där Adams nick räddas av målvakten till hörna. I den 15:e minuten kommer Mats Falck fram på högerkanten och skjuter ett markskott som målisen släpper retur på, Joel Hiltunen hugger på returen men målvakten hinner knipa bollen. Två minuter senare kommer Teg med en lång djupledsboll över vårt mittförsvar till en löpande Marc Saliba som lobbar bollen över Felle till 0-1. Historien upprepas i 26:e minuten när en djupledsboll dimper ner i vårt straffområde, vi tycks ha koll på läget när Tegs Marc Saliba kastar fram foten och via stolpen sätter han 0-2. Spelmässigt har det varit ganska jämnt under första halvtimmen men sista kvarten blir alltmer Tegs. I den 44:e minuten åker vi på en hörnvariant där bollen efter ett par passningar spelas in i vårt straffområde och Tegs Daniel Gälman styr in 0-3 som också blir halvtidsresultatet. Teg har visat grym effektivitet och i stort sett gjort mål på alla chanser.

Andra halvlek inleds med att Marc Saliba är nära ett hattrick men skottet blir misslyckat. Teg spelar nu kontrollerat och OAFF har svårt att skapa några målchanser. Tempot sjunker alltmer och halvleken blir en sövande tillställning under första halvtimmen, det farligaste är ett vinkelskott i stolpen av Teg. Sista kvarten kastar Teg in tre friska spelare och ökar trycket i anfallsspelet. I den 88:e minuten kommer 0-4 genom Samer Shaaban och strax före slut sätter Samuel Ketema slutresultatet genom att rulla in 0-5.

Sett över två halvlekar är det inget snack om att Teg kommer att vara ett topplag i trean. Laget är gediget, bollsäkert och har en effektivitet när lägena dyker upp som gör dom svårslagna. För OAFF innbar det 8:e raka förlusten och man måste nog erkänna att för stunden räcker vi inte till i trean. Så länge vi orkar springa och sätta press på motståndarna klarar vi av att försvara oss men då vårt bollinnehav är kort blir vi till slut trötta och då kommer baklängesmålen. Idag var det jämnt skägg överlag där plussen går till Johannes Kero och Daniel Mäk.

Domaren Tommy Mattsson gör en klart godkänd match, släppte en klar foul som ledde till irritation och flera fula närkamper - löste det med ett kort snack och utan att använda gula kort lugnade han ner stämningen.